Skip to main content

Bewezen resultaat.

Elk van onze investeringsverhalen is uniek, maar het scenario blijft hetzelfde: intrinsiek sterke bedrijven vinden een nieuwe adem, creëren zinvolle synergiën en realiseren hun groeipotentieel.

Bouwsector

Stessens NV

Nieuwbouw en renovatie.

De eerste acquisitie van Castelmore was de Stessens bouwgroep. Deze familiaal geleide onderneming had al een goede reputatie opgebouwd in de Kempen en ook daarbuiten. De familie zocht een overnemer om het bedrijf verder te laten groeien en het dagelijks management over te nemen. Voor Castelmore was dit een uitgelezen kans om, met zowel eigen middelen als met steun van een bank, hun ondernemersdroom waar te maken.

Castelmore neemt tot op vandaag nog actief deel in de operationele leiding van het bedrijf. Sinds de overname realiseerde de onderneming een succesvolle omslag naar digitalisatie en ontwikkelde het meer gestroomlijnde processen en een professionele managementrapportering. Dit leidde niet enkel tot een mooie groei, maar ook tot een stabiele organisatie met een competent in-house management.

Ondertussen werd op en rond de site van Stessens verder gediversifieerd door de overname van twee bijkomende bedrijven. Naast nieuwbouw behoren nu ook verbouwingen, renovatiewerken en interieurarchitectuur en -bouw voor retail en kantoren tot het aanbod van de groep.

Door de opgebouwde know-how en de omvang van de bouwtak, zorgt deze 100% participatie voor de nodige stabiliteit in de Castelmore portefeuille.

In portfolio sinds 2013
Omzet 25-30 m €

AAM / M&C

Interieurbouw en -architectuur.

Na de positieve ervaring met Stessens, stond Castelmore open voor opportuniteiten om in de bouwsector de portefeuille aan te vullen met complementaire ondernemingen.

AAM - M&C is zulk een bedrijf met een rendabele activiteit in een bijzondere niche en met daarenboven een erg trouw cliënteel. Ook hier was de eigenaar-zaakvoerder op zoek naar een overnemer om de zaak verder te laten evolueren. Die opvolger vond hij in Castelmore, die op dat moment al een bewezen track-record kon voorleggen in het leiden van een groot bouwbedrijf.

Samen met de Stessens nieuwbouw- en verbouwtak vormt AAM / M&C een dynamische cluster op de site in Geel. Op deze manier worden de facto synergieën gecreëerd die zowel de verkoop stimuleren als de operationele kosten verlagen, wat de gezondheid van beide ondernemingen ten goede komt.

In portfolio sinds 2016
Omzet 5 m €
Gebouwenbeheer

GERANTIS

Syndicus - Rentmeester

In 2019 zocht Castelmore Group (CMG) naar een niche-sector om op langere termijn in te investeren en meerwaarde te creëren met haar expertise. Het beheer van mede-eigendom in gebouwen is zulk een niche. De sector is daarenboven zowel sterk gereguleerd als erg versnipperd, waardoor een belangrijke consolidatiegolf niet kon uitblijven.

Met Gerantis creëren we een marktleider in dit segment. Een pure player, die rentmeester- en beheeractiviteiten als kerncompetenties heeft. Onze ontwikkelingsfocus ligt hierbij op drie domeinen die nodig zijn om in deze complexe markt op een performante manier diensten te verlenen:

- het digitaliseren van bedrijfsprocessen
- het professionaliseren van het beroep
- het investeren in talent.

Sinds 2021 werkt Castelmore hiervoor samen met M80 als partner-investeerde. De strategische samenwerking heeft tot doel om, middels overnames, steeds verder te groeien. Doorslaggevende criteria bij de selectie van overnamekandidaten zijn:

- de regionale spreiding
- het aanwezige talent
- de gezondheid van de klantenportefeuille

Hieronder een greep uit de overnames.

Jalo Beheer

met onze eerste overname zette we meteen de toon:

Met haar mooie portefeuille in de provincies Antwerpen en Limburg en vooral ook vanwege haar ISO-certificatie en IP-beschermde beheersoftware toepassing, was Jalo Beheer een hoeksteen om de Gerantis groep verder op te bouwen.

In portfolio sinds 2019
Aantal VME’s 425

Beheer

Syndicus en verzekeringen.

Met Beheer trad zowat een ‘instituut’ uit de Antwerpse syndicus-wereld toe tot de Gerantis groep. Met honderden gebouwen en duizenden appartementen en -niet in het minst- een zeer ervaren team verstevigde Beheer onze positie in de markt enorm.

In portfolio sinds 2020
Aantal VME’s 253

Housing Beheer

We versterken onze positie in Antwerpen nog verder met een bedrijf dat een geschiedenis in vastgoed heeft van meer dan honderd jaar. Het team heeft daarnaast ook meer dan 30 jaar ervaring met het beheren van vastgoedinvesteringen als rentmeester.

In portfolio sinds 2021
Aantal VME’s 156

Exclusief Beheer

Een bekende naam in de regio Aalst, Ninove en Asse met een zaakvoering gestoeld op klantgerichte service. Exclusief Beheer brengt een cultuur van persoonlijk contact, ontzorging, korte communicatielijnen en snelle reactietijd in de Gerantis groep.

In portfolio sinds 2021
Aantal VME’s 423

Aluxia Beheer

Als pur-sang syndicus specialist had Aluxia al jaren ervaring in het beheer van mede-eigendom in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Een klein team dat op een methodische manier en met een no-nonsense mentaliteit een mooie portefeuille aan gebouwen weet te beheren.

In portfolio sinds 2021
Aantal VME’s 117

Leondite

Vanuit het zakenkantoor in Genk levert Leondite op een even efficiënte als persoonlijke manier syndicus diensten aan meer dan tachtig VME’s in de regio. Met deze overname is de Gerantis groep nu ook duidelijk aanwezig in het oosten van het land.

In portfolio sinds 2021
Aantal VME’s 81

Van De Woestijne

Vooral bekend als immokantoor voor wie in de driehoek tussen Aalter, Eeklo en Blankenberge woont, maar Van De Woestijne is ook erg actief als syndicus. Met 50 jaar ervaring en een portefeuille van meer dan 120 gebouwen betekende deze overname een beduidende ‘step up’ voor de groep.

In portfolio sinds 2022
Aantal VME’s 129

Assurimmo

Deze vastgoedbeheerder uit Sint-Martens-Latem is al meer dan 40 jaar actief in de regio rond Gent. Het bedrijf beheert gebouwen op een methodische manier en focust hierbij sterk op het goed functioneren van elke individuele vereniging van mede-eigendom.

In portfolio sinds 2022
Aantal VME’s 76

IFAC

Met een knap team van 22 experts zijn we nu ook actief in de zeer interessante regio rond Brussel. Ifac is vooral een gerespecteerd immokantoor maar specialiseert zich ook op rentmeesterschap. Het brengt voor deze activiteit alleen al een portefeuille van maar liefst 1250 klanten in de groep.

In portfolio sinds 2023
Aantal beheerde woningen 1.250
Immobiliën

Homeway

Immokantoor

Een aantal bedrijven die hun plaats vonden in de Gerantis groep, waren ook actief als immokantoor. Om schaalvoordeel en back-office efficiëntie te realiseren, brachten we al deze bemiddelingsactiviteiten samen onder een nieuw en hedendaags merk. Homeway gaat autonoom te werk en maakt gebruik van:

- de jarenlange ervaring van de bestaande teams
- de bestaande overeenkomsten met platformen zoals immoweb e.d.
- de bestaande website en het inventory systeem

De propositie van Homeway is ‘De weg naar je thuis’. Deze simpele boodschap vat de sterkte van het merk samen en benadrukt het streven naar zowel een grote efficiëntie als een persoonlijke aanpak in het (ver-) koop en (ver-) huur traject van klanten. Het spreekt hierbij een zeer breed publiek aan en richt zich op het ontwikkelen van langetermijnrelaties met klanten. Zij kunnen immers ook mede-eigenaar worden bij een Gerantis syndicus of verhuurder zijn bij een Gerantis rentmeester.

In portfolio sinds 2023
Omzet 2 m €
Technologie

ZERON

Beheersoftware

Met de bijna gelijktijdige overname van Zeron en de asset deal waarbij we de producten Syndesk en Rentdesk van Netropolix kochten, werden we eigenaar van de software die ongeveer de helft van alle professionele Belgische syndici en rentmeesters dagelijks gebruiken in hun bedrijfsvoering. Dit aandeel geeft ons een hefboom om structureel te investeren in de digitale transformatie van deze sector.

Het is immers de visie van Zeron dat slimme digitale technologie de drijvende kracht zal zijn achter de professionalisering van de hele gebouwenbeheer-branche. Belangrijk hierbij is dat we dit realiseren zowel voor als samen met alle spelers in de markt. Als echte client champion, betrekt Zeron actief haar klanten bij het bepalen van de features, integraties of services die het prioritair ontwikkelt.

Op deze manier blijft Zeron de toonaangevende softwarepakketten leveren voor professioneel gebouwenbeheer. Pakketten die syndici en rentmeesters ontlasten van tijds- en arbeidsintensieve taken en die mede-eigenaars een transparant inzicht geven in de toestand van hun vastgoed.

Het sluitstuk van de digitale transformatie is Dobby. Meer dan een gebruiksvriendelijke app die mede-eigenaars connecteert met hun syndicus, is het een allesomvattend ecosysteem voor mede-eigendom waar bijvoorbeeld ook leveranciers van nutsvoorzieningen, herstellingswerken of schoonmaak hun diensten aanbieden. De app is de centrale plek waar iedereen die met mede-eigendom te maken heeft, elkaar kan vinden.

In portfolio sinds 2021
Aantal syndicus klanten 180
Aantal rentmeester klanten 170
Aantal VME’s 17.500
Afgelopen investeringen

Ekivita en Merits & Benefits

2016 - 2019

In 2016 zag Castelmore, via de 100% overname van Ekivita, de enorme mogelijkheden om via een online platform personeelsvoordelen aan te bieden aan de werknemers van grote bedrijven. Ook hier zocht de eigenaar-zaakvoerder een overnemer die zelf het dagelijkse management zou waarnemen, wat Castelmore dan ook effectief gedaan heeft.

Voormelde voordelen, meestal via kortingen, creëerden een sneeuwbal-effect waardoor de retailers nog meer gingen verkopen en bijgevolg de kortingen nog scherper konden gesteld worden.

Gecombineerd met een fysieke aanwezigheid via een conciërge-dienst bij de grote werkgevers leidde dit tot een grote ‘brand awareness’ en recurrente inkomstenstroom. In 2001 volgde de overname van de grootste concurrent, Merits & Benefits, waardoor Castelmore de absolute marktleider was met 80% marktaandeel.

In 2019 verkocht Castelmore haar participatie aan Edenred, in wie zij een ideale partner zag voor de klanten en medewerkers van Ekivita en Merits&Benefits.

TUNITY

marketing services 2018 - 2021

De oprichters van Tunity kwamen bij Castelmore met een sterke business case: een agency dat als one-stop-shop bedrijven zou begeleiden, helemaal vanaf de business strategie, via de marketing strategie tot en met het design en de digitale marketing. Tunity had het team met de nodige competenties om deze propositie te realiseren. Castelmore had de expertise om uit goede ideeën succesvolle ondernemingen te ontwikkelen.

In 2018 lanceerden we samen het bedrijf. In 2021 stond het autonoom op eigen benen en kregen de originele oprichters weer 100% controle over de zaak. We zijn fier dat we onze expertise hebben kunnen gebruiken om jonge ondernemers op pad te zetten naar succes.